ΑΡΧΙΚΗ FEATURE Στους 7 οι νεκροί στη Χαλκιδική – Εικόνες αποκάλυψης από drone

Στους 7 οι νεκροί στη Χαλκιδική – Εικόνες αποκάλυψης από drone

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων για τους νεκρούς

Τις πληγές της μετρά η Χαλκιδική με τους νεκρούς να έχουν φτάσει πλεον τους εφτά. Το φως της ημέρας έδειξε και το μέγεθος της καταστροφής με τους κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να μαζέψουν ότι έχει απομείνει.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή και με δικά τους μέσα 120 πολίτες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Πολυγύρου, «Παπανικολάου«, «Γεννηματάς» και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχει επιβεβαιωθεί ότι έξι άτομα είναι νεκρά, εννέα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», εκ των οποίων μία γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου και πέντε παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με ελαφρά τραύματα.

Απο χθές εχουν τεθει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας  τα οποία υποδέχονται πολίτες για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τον συντονισμό όλων τον ενεργειών έχει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και το ΕΚΕΠΥ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και δυο μικρά παιδιά, το ένα οκτώ και το άλλο δυο ετών. Το ένα βρισκόταν μαζί με την μητέρα του η οποία βρέθηκε και αυτή νεκρή.

Σοκαρισμένος κάτοικος της περιοχής περιγράφει τις σκηνές πανικού που έζησε ενας αντρας στην Χαλκιδική που βρισκόταν στην ταβέρνα που έχασαν τη ζωή τους μία μητέρα κι ο γιος της όταν έτρωγαν σε ταβέρνα στην Χαλκιδική και τους καταπλάκωσε η σκεπή. «Δεν καταλάβαμε τίποτα. Είχε 100 άτομα μέσα. Τίποτα δεν καταλάβαμε. Τρέξαμε, βγάλαμε όσους μπορούσαμε, καμιά 10αρια τραυματίες. Τη γυναίκα δεν μπορούσαμε να τη βγάλουμε», είπε εμφανώς σοκαρισμένος ο άνδρας.

Η 54χρονη γυναίκα καταπλακώθηκε από το στέγαστρο που κατέρρευσε από τον δυνατό αέρα. Για τον 8χρονο γιο της γυναίκας από τη Ρουμανία είπε με τρεμάμενη φωνή: «Το παιδάκι ήταν εδώ έξω. Δεν ήταν τραυματισμένο. Σταμάτησε να αναπνέει. Το πήρε η γυναίκα μου, το πήγε στο ΕΣΥ και εκεί κατέληξε».

ΠΗΓΗ:news.gr