ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΠΙΚΑ Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανισμών της πόλης και πανελλήνιων φιλοζωικών οργανισμών, αφενός για την ενημέρωσή τους σχετικά με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην περισυλλογή αδέσποτων ζώων στην πόλη και αφετέρου για την έναρξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας του Δήμου Λεβαδέων με τις φιλοζωικές οργανώσεις για την προστασία των πολιτών από τα αδέσποτα, αλλά και την καλύτερη δυνατή φροντίδα και προστασία των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων αφού ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανισμών ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλές καταγγελίες για την αύξηση των αδέσποτων ζώων στην πόλη, την εισήγηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων, αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας για την άμεση λήψη δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, εξήγησε ότι βασική του προτεραιότητα είναι η οριστική λύση του προβλήματος, σημειώνοντας ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία Υπηρεσίας στο Δήμο Λεβαδέων που θα ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων, την προσπάθεια για τη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και Δημοτικού Καταφυγίου για την περίθαλψη των άρρωστων αδέσποτων ζώων και ζήτησε τη βοήθεια των φιλοζωικών οργανώσεων της πόλης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανισμών δήλωσαν αντίθετοι με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, καταλαβαίνοντας όμως τα ειλικρινή αισθήματα όπως και την πίεση που ασκήθηκε στον Δήμαρχο από τους πολίτες, προσθέτοντας ότι δεν έχουν καμία διάθεση αντιπαράθεσης με τον Δήμο Λεβαδέων και ότι είναι πρόθυμοι να έχουν μια καλή συνεργασία για την προστασία των αδέσποτων ζώων. Επίσης, εξήγησαν στον Δήμαρχο ότι παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με τον αριθμό των ζώων που περισυνελέγησαν. Ο Δήμαρχος Λεβαδέων τους διαβεβαίωσε ότι περισυνελέγησαν 3 σκυλιά, τα οποία αφού εξεταστούν από κτηνίατρο του Δημοσίου θα επιστραφούν στην Λιβαδειά, ενώ οι εκπρόσωποι ζήτησαν να είναι παρόντες στην απελευθέρωσή τους.

Κλείνοντας δεσμεύτηκαν ότι η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και των φιλοζωικών οργανώσεων θα συνεχιστεί ώστε να βρεθεί μια ολιστική λύση στο πρόβλημα.

ΠΗΓΗ:dimoslevadeon.gr